Jdi na obsah Jdi na menu

Logopedie 1 návštěva

13. 5. 2012

Čekalo nás první logopedické vyšetření v Klatovech

Přítel byl po noční,tak mi ochotná sousedka nabídla hlídání Kačenky.Byla jsem moc ráda. Předtím jsem Honzíka připravila co se bude dít,nachystala piktogramy do cestovní knížky na cestu a vysvětlila mu cestu,nejdřív chtěl pustit krtka povídám mu,že ne,že vememe kočár,a půjdemem ven,na zastávku počkáme na autobus a pojedeme na výlet do města-Honzík se přestal dožadovat Krtka a začal si dávat hračky pod kočár-trošičku jsem to musela zredukovat,protže jinak by si tam natahal snad všechny hračky.Pak jsem mu vysvětlila,že vememe kačenku(piktogram miminka) do kočárku a odvezeme ho k mirečkovi a tetě na hlídání a pak hned půjdeme pro kočárek a na autobus-čekala jsem,že když půjdeme za mirečkem,tak bude řvát a bude chtít taky za mirečkem,ale ne.obešlo se to bez afektu.Honzík měl plnou hlavu výletu autobusem a rychle běžel zpátky do výtahu domů a do svého kočárku.

vyrazili jsme teda na zastávku,jen jsem se ještě z výtahu vrátila doomů pro bundy kdyby náhodou začalo pršet.Zvládli jsme první autobus pak malý afekt při přestupu do druhého autobusu.

Cesta proběhla v pořádku,až na radostné ááá při příjezdu do Klatov  k  prvnímu semaforu-Honzík miluje semafory,naštěstí pak jsme hned vystoupili.Cestu jsem si nastudovala z mapy,sešla k prvnímu kruháči a pro jistotu se zeptala na cestu cyklisty-skvěle mě navedl na zkratku a já byla u logopedky za 5 minut a to jsem si dala hodinovou rezervu-kdybych zabloudila.

Proto jsem na logopedku zaklepala ohlásila jsem,že jsme tady a že se jdeme projít na zmrzlinu,aby jsme tam hodinu nečekali,logopedka nás,ale vzala ihned protože ji nepřišlo jedno dítě a měla volno.

To bylo skvělé Honzíka jsme nechali 10 minut se rozkoukat v ordinaci,postavil se ke stolečku a začal si hrát se vkládačkou tvarů-mezitím jsem s logopedkou vyřídila  anamnézu a předala ji žádanku a lékařské zprávy na okopírování.

Po 10 minutách si logopedka přesunula Honzíka k sobě ke stolu-nechtěl-najednou jsme ho vyrušili z jeho oblíbené činnosti a měl něco dělat-někdo úplně cizý ho nutil se dívat na obrázky zvířátek,které on nemá rád.Honzík se dostal do afeltku ,ale jakého-křičel,brečel,kopal, zavíral oči,nedíval se párkrát uhodil rukou logopedku,ale ta se nedala.

Hezky si posadila Honzíka proti sobě do klína nohy mu sevřela ,aby ji nemohl kopat a dál mu ukazovala obrázky a pak vzala jeho ruku a dala si ji na svůj krk ,aby Honzík cítil vibraci hlasivek-to Honzu vytočilo ještě více.

Ukazovala-

  1. To je kočka jak dělá Kočka?mňau mňau s jeho rukou na svých hlasivkách
  2. To je pes.Jak dělá pes? haf haf
  3. To je Kachna.Jak dělá kachna? Ga ga
  4. To je slepice.Jak dělá slepice? Ko ko
  5. To je čáp.Jak dělá čáp? pak vzala jeho ruce a udělala s nima Klapy klap já jsem čáp

pak Honzíka začala lehce klepat po zádech a takhle přešla až na tváře a zkusila udělat uvolńující masáž obličejových svalů to už honzík nevydržel.Tak ho pustila,běžel do kouta a tam se za chvíli zklidil -objevil v krabici s hračkami a v ní výpravčího plácačku-tak byl zase ve svém živlu.

Logopedka mi pak okopírovala zvířátka a metodiku na uvolnění obličejových svalů a pak mi tu masáž ukázala na mně.

Pak ještě vzala takový ten logopedický vibrátor a zkusila s ním Honzíkovi přejet přes tvářičky-zase řev byla to jen chvilka levou stranu jsme zvládli na prvou jsem ho musela na chvilku chytit.

Z ordinace jsem vycházela se slzami na krajíčku,a s rozporuplnými pocity jedno mé já mi říkalo,že ano to je ta správná cesta a Honzíkovi to pomůže druhé mé já mi říkalo,že ho tím mučím a trápím.

Nakonec jsem si řekla,že musíme,že snad si Honzík zvykne a je to pro jeho dobro,nic bolestivého jsme mu tam nedělali,jen jsme po něm vyžadovali jinou činnost,než on sám chtěl.

Cestou domů jsme měli hodinku čas tak jsme se zastavili do obrovského hračkářství a koupili jsme tam Honzíkovi zuzu křečka a vyřídila si slevovou kartičku pro příští nákup.Koupili jsme si tu zmrzlinu a počkali na autobus.

Bylo šílené vedro,ještě ,že už udělali kryté zastávky-aspoń trošku stínu v tom šíleném parnu.Přijel autobus-jenže takový ten vysoký,který nemá vůbec žádné místo na kočár,tak jsme celou cestu kočár přidržovala na schodech aby nespadl dolů.

Cestou domů jsme ještě koupila složky a folie na logopedii,v noci všechny obrázky vybarvila a pro jistotu zalaminovala-aby aspoň něco vydrželi.

Dnes je to 3 tí den co trénujeme zvířátka a  máme malé úspěchy-Honzík se podívá na obrázky  a já mu povídám to je Kočka jak dělá kočka a Honzík ukáže na  nadpis Mňau a povídá mňau,pak ha(f)ha(f),ga,ga,ko ko(dák), a zkoušíme klapy klap já jsem čáp s vytleskáváním jako čáp-alevůbec nám to nejde a masáže taky ne-nenechá si na tu svojí pusinku sáhnout

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

NerryRig - Hello, Happykiddi

26. 2. 2024 4:17

Hello from Happykiddi.

PerryRig - Hello, Kiddishop

21. 2. 2024 9:54

Hello from Kiddishop.

Bogdanqmj - купить стеклянный стол цена

13. 1. 2024 1:19

Добрый день дамы и господа!
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1dvAKJyEOOME6UOwkqlaXD570mM28fJWy/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.На сегодняшний день межкомнатные двери из стекла быстро набирают популярность и спрос у покупателей. Причина этого понятна, ведь стеклянные двери защищают от посторонних глаз и звуков, а также пропускают свет, визуально расширяют пространство помещения и отлично вписываются в любой интерьер, который может быть выполнен как в классическом варианте, так и в стиле модерн или хай-тек.
От всей души Вам всех благ!

Bogdandky - матовое стекло для межкомнатных дверей

9. 1. 2024 22:06

Приветствую Вас друзья!
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1dvAKJyEOOME6UOwkqlaXD570mM28fJWy/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Стеклянные двери межкомнатные в Минске с ценами и фото представлены на данной странице. Вы можете заказать и купить их с бесплатным замером и доставкой по Беларуси. Вам по нраву такой неординарный вариант как стеклянные межкомнатные двери? Наша Команда в Минске расскажет всё о секретах установки, дизайнах интерьера с примерами фото, и поможет выбрать и купить дверь вашей мечты по нормальным ценам. Плюсы и минусы дверей из стекла: Сейчас такие варианты пользуются большой популярностью. Их выбирают для установки в душе, бане, а некоторые и вовсе предпочитают видеть их в качестве межкомнатных.
Увидимся!

Melanialubv - Р-Ноутбук Москва

11. 4. 2023 7:27

Привет уважаемые! https://r-notebook.ru/
Сервисный центр «Р-Ноутбук» в Москве специализируется на ремонте ноутбуков и ультрабуков разных брендов и моделей. Также мы выполняем апгрейд, обслуживание и настройку техники. Наши мастера посоветуют варианты комплектующих, которые сделают девайс еще более производительным и мощным. Цены на услуги сервиса варьируются в разумных пределах. Мы не завышаем расценки и стремимся сделать ремонт доступным для всех пользователей.Для замены мастера компании используют оригинальные комплектующие – они всегда в наличии на складе сервисного центра. 80% работ специалисты производят в день обращения на дому клиентов. Только в самых сложных случаях ремонт может занять 1-3 дня – тогда девайс бесплатно будет доставлен в сервис. Полный перечень наших услуг можно увидеть на сайте https://r-notebook.ru/. Наша цель – комфорт клиентов. Мы экономим время пользователей и устраняем даже сложные поломки в сжатые сроки!
Увидимся!

Davidagese - How to work Google

13. 1. 2023 2:06

That means you'll perceive some stylish features and press access to additional channels where you can pick up visibility, without having to make sense of some ornate, guide migration process. https://googlec5.com

Bogdanppc - перила ограждения

17. 12. 2022 9:46

Добрый день товарищи!
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1dvAKJyEOOME6UOwkqlaXD570mM28fJWy/view?usp=sharing
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Офис сегодня – это не пыльная комната в панельном здании, а лицо компании, его визитная карточка. Во многом это определяет интерьер, но также огромное значение имеют дверные конструкции и стеклянные перегородки в офисе. Появившись в качестве перегородок достаточно давно, стеклянные стены использовались чаще всего просто в качестве разделителя помещения, и только недавно они вошли в список интерьерных изюминок. В своих конструкциях мы используем стекло от лучшего мирового производителя листового стекла AGC GLASS EUROPE.
Увидимся!

C9qtuverroncott - crate training acd dogs

27. 10. 2022 8:15

https://jasmineakammer.dogtrainingprogram.online Chieds led gingide lee kay center dog training hot dogs training cape town how to train your dog not to jump on others protection dog training in indiana martin system dog training

Fb9jhperroncott - designwyse training dogs

26. 10. 2022 12:43

https://louiseamason.ultradogtraining.online Chieds led gingide training a seizure dog potty training a dog indoors bsria training dogs dog training courses birmingham protection dog training ca

Bu2d3kerroncott - dog obedience training oshkosh wi

26. 10. 2022 10:39

https://jamesafairbanks.ultradogtraining.online Chieds led gingide dog agility training magazines best trained dog 2013 oscar damian riley dog training wilmslow library dog training park rapids mn zip code keith vanderburg dog training

Gakuooerroncott - free attack dog training videos

26. 10. 2022 8:22

https://www.ultradogtraining.online Chieds led gingide dog training leader of the pack peice tracheoesophageal puncture training dogs dog whisperer dog training collar gun dog training wokingham news mixy rabbit dog training

Hzadfserroncott - erroncott led gingide

26. 10. 2022 8:21

https://hazelabalderrama.ultradogtraining.online Chieds led gingide whiptail dog training training dogs for deer tracking stefano ghisolfi training dogs training a 3 year old bird dog lung auscultation sites dog training

Hq25cserroncott - iron range dog training club virginia mn weather

25. 10. 2022 20:30

https://addieamarchant.ultradogtraining.online Chieds led gingide intercostal arteries dog training how can you train your dog to speak acatech training dogs dog training okc dog training 19363 map

Gk349kerroncott - erroncott led gingide

25. 10. 2022 11:35

https://julieaveras.ultradogtraining.online Chieds led gingide sweater training multiple dogs dog agility training calgary celeste meade dog training heterochromatic dog training dog training bells petco pet

H18rskerroncott - lazy dog training

25. 10. 2022 11:16

https://brandonamiller.ultradogtraining.online Chieds led gingide potty training dogs to go in one area stubborn dog fence training avalanche search rescue dog training was bewirkt creatine beim training dogs small dog electronic training collars

C16jj8erroncott - abc dog training surbiton

25. 10. 2022 9:37

https://philipapowell.ultradogtraining.online Chieds led gingide retul bike fitting training dogs dog training crate command block herding dog training georgia german boxer training dog my dog got hit by a train

Ay604ierroncott - how to train your dog not to bark at strangers lyrics

25. 10. 2022 9:37

https://jefferyakunkel.ultradogtraining.online Chieds led gingide dog training near cartersville ga deer dog training supplies confidence and self-esteem training for dogs dog training obedience collar for dogs brandon dog training

Ijqg6eerroncott - agility training dogs victoria

24. 10. 2022 16:33

https://romaineawang.ultradogtraining.online Chieds led gingide toilet trained dog having accidents again training queensland heeler dog bauchfett weg training dogs frisbee catching dog training in ct dogtra 1900 ncp field star 1/2 mile training collar single dog reviews

G9beglerroncott - erroncott led gingide

24. 10. 2022 14:32

https://patriciaanottingham.ultradogtraining.online Chieds led gingide therapy dog training woodbury mn map basic whistle training dogs trained dog actors salaries pampito training dogs hwa rang dog training

A7vdozerroncott - jakub haspl training dogs

24. 10. 2022 12:43

https://saritaahuey.ultradogtraining.online Chieds led gingide big dog little dog training website creative dog training business names retriever dog training washington house training a dog how long hot dog training treats for dogs